Handlelisten din
Handlelisten din er tom.
18 September 2024

Sunnmørsbadet, Fosnavågen

Et velkjent badeanlegg som i mer enn 20 år har begeistret badeentusiaster.

Bakgrunn
Sunnmørsbadet i Fosnavågen, et populært badeanlegg som har gledet badeentusiaster i over 20 år, har nylig gjennomgått en oppgradering av sine belysningsløsninger. Tidligere var anlegget utstyrt med 16 stk. Wibre 4.0271.00.13, 175W halogenarmaturer med QT12-sokkel. Etter mange års drift ble det besluttet å modernisere lysanlegget for å sikre bedre energieffektivitet, sikkerhet og en forbedret lysopplevelse.

Utførte tiltak

I forbindelse med rehabiliteringen ble de gamle halogenarmaturene erstattet med 16 stk. Retrofit Wibre 4.0291.00.13 LED-armaturer, som gir et moderne lys med en fargetemperatur på 4500 Kelvin. Disse nye armaturene er utstyrt med 3 meter kabel for fleksibel installasjon. Videre ble driverne oppgradert til nye type 5.0630.01.12 on/off-enheter for bedre funksjonalitet og ytelse. For å sikre at alt monteringsutstyr også var i topp stand, ble det samtidig byttet ut feste bøyler for alle armaturene.

Økt sikkerhet med undervannsbelysning

En viktig fordel med den nye undervannsbelysningen er at den effektivt belyser bunnen av svømmebassengene. Dette øker muligheten for å visuelt identifisere mennesker som befinner seg på bunnen av bassenget, noe som er særlig viktig for badeanleggets ansatte. Bedre sikt kan bidra til raskere respons i nødsituasjoner, og ikke minst gir det andre badegjester en bedre mulighet til å oppdage noe mistenkelig og varsle personell. Dette er et viktig sikkerhetstiltak som gir både ansatte og besøkende en større trygghetsfølelse.

Installasjon

En destinasjon for hele familien

Det lokale selskapet Tussa Installasjon i Fosnavåg ble engasjert for å utføre rehabiliteringen. Med sin erfaring og lokalkunnskap sørget de for en smidig overgang til den nye belysningsløsningen. Oppgraderingen har ført til en mer energieffektiv drift og bedre lyskvalitet, som skaper en lysere og mer innbydende atmosfære for Sunnmørsbadets gjester.

En destinasjon for hele familien

På Sunnmørsbadet er det plass til alle, uansett alder og badeferdigheter. Her kan du svømme i det store konkurransebassenget, la barna kose seg i barnebassenget, eller nyte avslapning i boblebadet. For de som søker spenning, byr anlegget også på sklier og stupetårn. Med kafé og sydentemperaturer er det en komplett opplevelse for badeglade gjester. Sunnmørsbadet ligger bare en kort ferge- og biltur fra Ålesund, i naturskjønne Fosnavåg.

Konklusjon

Rehabiliteringen av belysningsanlegget på Sunnmørsbadet har vært en suksess, med moderne LED-teknologi som gir bedre lyskvalitet, økt sikkerhet og energieffektivitet.